VELIKA AKCIJA: Policija večeras traži silovatelja u brdima oko Orešca!


Policija i žandarmerija pretražuje brda oko sela Orešac u opštini Knjaževac u potrazi za osumnjičenim za otmicu devojčice iz Niša Monike Karimanović (12), javlja reporter N1. 

Osumnjičeni Ninoslav Jovanović iz niškog sela Malča je tokom popodneva primećen u Orešcu zajedno sa devojčicom, a pretpostavlja se da devojčicu vodi sa sobom.

Kako javlja reporter N1, pretraga se odvija po nepristupačnom terenu u brdima na putu od Knjaževca ka Svrljigu i Nišu, u kojima se nalaze planinska sela. Mnoga od ovih sela imaju malo stanovnika, a kuće u njima su napuštene. 

U Orešcu je tokom dana bio prisutan veći broj policajaca i Žandarmerije koji su pretraživali napuštene kuće u tom selu.
loading...

Reporteru N1 su ljudi iz ovog sela rekli da akcija traje celog dana, a da se pretražuje planina.

Nezvanično saznajemo da su popodne, na imanju u jednoj kući u tom selu, pronađena odsečena kosa koja, pretpostavlja se, pripada otetoj devojčici. Potraga za devojčicom, podsećamo, traje šest dana.

Meštani su preneli našem reporteru da su pojedini meštani prijavili da su videli Jovanovića, ne na osnovu danas objavljene fotografije MUP-a, već zato što su ga prepoznali, jer se o Jovanoviću ranije mnogo pisalo.

Naime, radi se o povratniku, poznatom kao "Malčanski berberin", osobi koja je 2006. godine osuđena na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnju devojčicu iz Niša silovao, a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu. Vrhovni sud mu je tu kaznu umanjio za tri godine, podseća reporter N1.
loading...
loading...

Naziv "Malčanski berberin" je, prema pisanju medija, dobio jer je žrtvama sekao kosu.

Meštani Malče, u kojoj je bio naš reporter, kažu da su bili zabrinuti i da su posumnjali u tog čoveka, kad se pojavila vest o otmici. Navode da od kada se vratio iz zatvora, svoju decu prate do škole.

MUP je ranije saopštio da traga za muškarcem čiju je fotografiju policija objavlila. Navedeno je da je osumnjičeni muškarac poslednji put viđen u okolini Knjaževca.
loading...

Policija je pozvala građane koji prepoznaju osobu sa fotografije, a imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, ili koje bi bile od pomoći, da se jave na telefon 192 i 018/522-982.

Comments

loading...
loading...