PONOVO KARANTIN? Policijski čas moguć već sledećeg vikenda!?


Ukoliko broj zaraženih i preminulih nastave da rastu u Beogradu, već od vikenda mogli bismo se ponovo suočiti sa policijskim časom.

loading...
loading...
– Policija će u saradnji sa sanitarnom inspekcijom ponovo kontrolisati da li zaraženi pacijenti bez simptoma korone koji se leče u kućnim uslovima poštuju meru samoizolaciju – rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar, najavljujući tako vraćanje karantina za određeni broj građana.

Ministar je govorio i o kažnjavanju.
– Moraćemo da vratimo sve ono što smo radili ranije, a to je telefonsko kontrolisanje i kažnjavanje – istakao je Lončar.

loading...
U kućnu izolaciju, zasad, šalju se zaraženi koji nemaju nikakve simptome bolesti. Ipak, kako se nezvanično saznaje na Kriznom štabu se razgovaralo i o mogućnosti da policija kontroliše i one kojima je samoizolacija preporučena zbog simptoma respiratorne infekcije, a nisu testirani na koronu. To, međutim, do daljeg nije usvojeno.

loading...
Epidemiolog Radovan Čekanac ukazao je jutros da veliki problem predstavljaju zaraženi pacijenti koji su na kućnom lečenju i koji ne poštuju meru samoizolacije, već izlaze iz kuće i šetaju gradom pošto nemaju nikakve simptome.

S druge strane, imajući u vidu brzo širenje virusa KOVID-19 u Beogradu, država i stručnjaci iz kriznog štaba razmatraju neke nove mere koje bi važile samo za prestonicu.

Da se o ovome i te kako razmišlja, svedoči i ono što je pre nekoliko dana najavio predsednik Aleksandar Vučić, saopštavajući mere za Beograd, poput obaveznog nošenja maski i skraćenja rada ugostitelja.

– Ukoliko ove mere ne budu dale rezultate, uvodiće se nove. Da sam mogao da odlučujem sam, zatvorio bih Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas – istakao je šef države, pojašnjavajući da bi u toj situaciji stručni tim odlučio da li bi se zatvorilo 10 ili svih 17 beogradskih opština.

Comments

loading...
loading...