UVODI SE POLICIJSKI ČAS? Vučić večeras saopštava nove oštre mere!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na preporuku Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, večeras će tokom gostovanja na RTS objaviti nove oštre mere za Beograd zbog krajnje nepovoljne epidemiološke situacije.

 
Prema najnovijim podacima, od ukupnog broja testiranih u Srbiji u poslednja 24 sata, više od 80 odsto zaraženih je iz Beograda. Zbog toga, kako se saznaje, predsednik Vučić će večeras, nakon sastanka Kriznog štaba, objaviti konačnu odluku struke o novim rigoroznim merama za suzbijanje epidemije u glavnom gradu.

 
loading...
loading...
Prema rečima izvora iz Kriznog štaba, razmišlja se o ponovnom uvođenju policijskog časa u večernim časovima, ili, što je daleko verovatnije, o potpunom zatvaranju Beograda, što će značiti zabranu ulaska u grad i izlaska iz grada.

 
loading...
Nakon Novog Pazara, Tutina, Kragujevca i Vranja, u kojima je uvedena vanredna situacija, i Užica i Beograda, gde su na snazi restriktivne mere, zbog porasta broja novoobolelih od korone na mapi potencijalnih žarišta u Srbiji sada se našlo i Kraljevo.

 
Svi građani koji dobiju temperaturu, imaju kratki dah, otežano disanje, glavobolju ili neki drugi simptom koji ukazuje na kovid, treba odmah da se jave lekarima u svojim domovima zdravlja, koji imaju kovid ambulante.

 
loading...
U Beogradu tokom cele noći rade one u Ulici Čarlija Čaplina 18, na Paliluli, i u Ulici cara Dušana 176, u Zemunu. Ipak, u prestonici i svim ostalim gradovima i mestima u Srbiji građani mogu da idu u svoje domove zdravlja, jer svi imaju i kovid ambulante.

 
U poslednja 24 sata u Šumadijskom okrugu registrovana su 52 pozitivna pacijenta na virus korona - u Kragujevcu je registrovano 48 novozaraženih osoba, u Aranđelovcu dva, Kniću i Batočini po jedan, saopštio je Institut za javno zdravlje Kragujevac. Kako se navodi u Rekovcu, Raškoj, Kraljevu, Tutinu registrovan je po jedan novozaraženi pacijent.

Comments

loading...
loading...